Дани Милоша Црњанског су манифестација у част Милоша Црњанског, аутора Лирике Итаке, Суматре, Дневника о Чарнојевићу, Сеоба, Ламента над Београдом, Романа о Лондону… Наша намера је да на овај начин сачувамо у сећању лик овог великог српског писца и песника, несумњиво једне од најзначајних фигура у српској култури и јавном животу, двадесетог века. Желимо да покажемо да су опус Црњанског и његова јединствена слика света и даље актуелни у нашем времену.

Дани Милоша Црњанског састоје се од округлог стола који окупља најеминентније стручњаке за Црњанског из Србије и иностранства, књижевних вечери у којима учествују познати српски писци и новосадски средњошколци, као и предавања на тему која је блиска Црњанском и његовом погледу на свет. Манифестација се одржава сваког новембра, у Новом Саду и Новом Милошеву.

У оквиру Дана Милоша Црњанског, под покровитељством Матице српске, додељује се награда Бескрајни плави круг за најбољи роман на српском језику који је публикован између две манифестације.

Црњански је на једном месту казао да је писац који се не мења, жалосна појава. То важи и за манифестације. Дани Милоша Црњанског ће сваке године бити другачији, баш као и свако Црњансково ремек-дело.