Dani Miloša Crnjanskog su manifestacija u čast Miloša Crnjanskog, autora Lirike Itake, Sumatre, Dnevnika o Čarnojeviću, Seoba, Lamenta nad Beogradom, Romana o Londonu… Naša namera je da na ovaj način sačuvamo u sećanju lik ovog velikog srpskog pisca i pesnika, nesumnjivo jedne od najznačajnih figura u srpskoj kulturi i javnom životu, dvadesetog veka. Želimo da pokažemo da su opus Crnjanskog i njegova jedinstvena slika sveta i dalje aktuelni u našem vremenu.

Dani Miloša Crnjanskog sastoje se od okruglog stola koji okuplja najeminentnije stručnjake za Crnjanskog iz Srbije i inostranstva, književnih večeri u kojima učestvuju poznati srpski pisci i novosadski srednjoškolci, kao i predavanja na temu koja je bliska Crnjanskom i njegovom pogledu na svet. Manifestacija se održava svakog novembra, u Novom Sadu i Novom Miloševu.

U okviru Dana Miloša Crnjanskog, pod pokroviteljstvom Matice srpske, dodeljuje se nagrada Beskrajni plavi krug za najbolji roman na srpskom jeziku koji je publikovan između dve manifestacije.

Crnjanski je na jednom mestu kazao da je pisac koji se ne menja, žalosna pojava. To važi i za manifestacije. Dani Miloša Crnjanskog će svake godine biti drugačiji, baš kao i svako Crnjanskovo remek-delo.